Geplaatst op

Deze week uit eigen tuin: Agria, Alouette, palmkool, snijbiet, spekbonen, coeur de boeuf tomaat, kouseband, rucola, peterselie en basilicum .

 

De eerste coeur de boeuf tomaten komen van de struiken. Mmmm

Blauwe bessen van Noorderbos uit Tiendeveen!

 

 

De eerste aardappels worden, ondanks en ook vanwege het natte weer geoogst. Ze moeten eerder uit de grond vanwege phytoftra in het groen, dit komt door het vochtige weer.  Daardoor zijn ze wat  kleiner uitgevallen dan andere jaren.   Het goede nieuws is dat ze heerlijk zijn!

 

 

bij de De Eerste gaan ze de eerste bloemkolen oogsten.

 

Ondanks de vele slakken, is het gelukt om de palmkool groot te laten groeien. Hoera!

 

 

Kersen, abrikozen en nectarines. Nu de Nederlandse appels en peren op zijn; een welkome toevoeging aan de fruitafdeling.

 

 

 

Mocht je een lekker kippensoepje willen maken…. klik hier voor onze “eigen tuin” soepkip.

Uit eigen tuin:  spinazie, bosui en peterselie

De asperges komen van Titus uit Marknesse ( Zuyderzee groente)

 

 

 

Uit Spanje komen de eerste tuinbonen, doperwten en asperges.

 

De prijs van de bloemkool is gelukkig weer wat aan het zakken, fijn voor de vele bloemkool liefhebbers. Ook is er weer prachtige romanesco.

 

De bonbons van Dhana Chocolate staan op de website. Lekker!