Over de Vierslag

De Vierslag bestaat al sinds 1980. Een tuinbouwbedrijf met veel aandacht voor biodiversiteit, vruchtwisseling en bodemvruchtbaarheid. Er werd een zeer breed assortiment aan groenten, fruit en bloemen verbouwd. Deze werden geleverd aan de groothandel in Meppel.

In de loop der jaren nam de verkoop aan huis toe en stopte de levering aan de groothandel. Daarvoor in de plaats kwam een marktkraam, eerst in Groningen, later, en nog steeds, op de biologische boerenmarkt in Amsterdam.

Noordermarkt

De eigen productie is de laatste jaren iets verminderd. Achter de boerderij staan echter nog twee grote onverwarmde kassen die het hele jaar in gebruik zijn. Anne Marie en Josha telen, afhankelijk van het seizoen: winterpostelein, veldsla, allerlei kruiden (basilicum, koriander, peterselie, rucola), heerlijke Coeur de Boeufs, pittige pepers, puntpaprika’s, witpuntradijsjes, raapjes, vroege bieten, de eerste aardappels, raapstelen en bonen.

De rest van de groenten wordt ingekocht bij collega bio-boeren.

Harm Teelken van de ´Groothendrikshoeve´ uit Elim, heeft het hele jaar prei en aardappels voor ons. In de zomer maakt hij ons blij met zijn peulen, sperziebonen, tuinbonen en kapucijners, courgettes, sla en pepers.

Van EKO-boerderij ‘De Eerste’  in Marknesse, halen we elke donderdag vers geoogste (bloem)kolen, pastinaken, tomaten, paprika’s , komkommers en bladgewassen.

Bij Gaos, een mooi akkerbouwbedrijf van Ellen Krul en Jos Jeuken, halen we pompoenen, uien, bieten en winterpenen.

De appels, peren en in de zomer de pruimen, komen van de warmonderhof-boomgaard

In de winter is natuurlijk niet alles van Nederlandse bodem en ook in de zomer gaat er wel eens iets mis met een teelt, dan hebben we nog Udea, een groothandel in biologische verswaren. Udea brengt ons elke week zuivel, kaas en alle groente en fruit uit het buitenland, plus gewassen die we zelf niet kunnen ophalen. Ook komt er een gedeelte van Bio-Noord

Ons brood komt van bakker Verbeek

bakker verbeek

Naast al het verse groente en fruit verkopen we ook vlees van de Hooge Stoep. Zij brengen ons elke week (diepgevroren) vlees van hun eigen Limousin koeien, en kip  van collega’s.

Alle andere biologische levensmiddelen in de winkel komen van Odin- De Nieuwe Band, een groothandel in biologische levensmiddelen te Marum.