Gepost op

Nu toegevoegd aan de website: het vlees van de Hooge Stoep

De Limousinkoeien van Henriëtte en Jan grazen van mei tot november in kruidenrijke weilanden van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, gedurende de wintermaanden verblijven ze in grote ruime potstallen.

Het voer dat ze krijgen bestaat uit hooi uit de natuurterreinen, natuurlijk zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen, aangevuld met weinig krachtvoer uit de biologische landbouw. Dit krachtvoer bevat géén groeibevorderaars, hormonen, genetisch gemanipuleerde stoffen, diermeel en antibiotica. Deze rustige manier van voeren levert een superieure vleeskwaliteit op.

Meer info op de site van de  hooge stoep

Gepost op

Er zijn weer Nederlandse komkommers. Van tuinbouwbedrijf Verbeek in Velden ( Limburg), daar is het kennelijk al warmer dan hier in het  noorden. En nu de vorst hier uit de grond is kunnen ook eindelijk de laatste pastinaken  uit de grond. Deze komen van Eko boerderij De Eerste.

Gepost op

Er zijn weer flowering sprouts!

Deze nieuwe groente is een kruising tussen een spruitje en een boerenkool en zit boordevol vitamine B6, C en E. Flower sprouts zijn wat zachter van smaak dan spruitjes en wat knapperiger in de mond. De bereiding is super simpel, gewoon even roerbakken en afblussen met wat balsamicoazijn, op smaak brengen met zout en peper, klaar.

 

Gepost op

De verkopers van de Evelina zeggen er het volgende over:  Mooi, jong en van Duitse origine. Met haar aromatische geur blijft Evelina de harten van mannen en vrouwen over de hele wereld veroveren. Ze is aantrekkelijk van vorm en kleur, met schakeringen die gaan van intens rood tot verschillende geeltinten. Bij iedere hap verrast ze door haar frisse smaak die de meest authentieke emoties uit de natuur oproept. Omdat ze zo sterk en stevig is, behoudt ze langdurig haar versheid en smaak, alsof ze net geplukt is. Daarom is ze altijd sappig en knapperig.

Klinkt goed, nietwaar?

Maar écht, Evelina is lekker!

Gepost op

Eierlikeur….

Speciaal voor de decembermaand: heerlijk romige eierlikeur. Gemaakt op de Veluwe.

Bleiderij De Lankerenhof is een unieke biologische kippenboerderij waar respect voor mens, dier en natuur hoog in het vaandel staan. De  passie en overtuiging voor duurzame veehouderij vind je terug in de manier waarop zij omgaan met  boerderij en  kippen. En, hoe gezonder de kip, hoe beter de smaak en kwaliteit van het ei. Bleieren zijn daarom super gezond en vol van smaak en dat proef je terug in deze pot.

Met 5% alcohol.

Te vinden onder December artikelen.

 

Gepost op

Flowering sprouts, een kruising tussen een spruitje en boerenkool, een leuk paarsig frutselkooltje. Een paar minuten  roerbakken met een uitje en wat knoflook en klaar….